Op donderdag 24 oktober  ontvangt Campinia Academica Vera Celis. De lezing start om 20 uur en gaat door in Het Wijnhuis, Stationsstraat 56  Geel. 

Vera Celis werd geboren in 1959 in Turnhout in een traditioneel Vlaamsgezind gezin. Zij studeerde aan het Heilig Grafinstituut in Turnhout en volgde een lerarenopleiding en behaalde het diploma geaggregeerde lager secundair onderwijs wetenschappen-aardrijkskunde. 

Tot 2009 gaf zij les zowel in het Turnhoutse Heilig-Grafinstituut als in het Sint- Dympnalyceum te Geel en later ook in het Sint-Aloysiusinstituut te Geel.

Op 7 juni 2009 werd zij als N-VA volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement verkozen en volgt ze als effectief lid de commissie onderwijs en is zij ook plaatsvervangend lid van de commissie economie, sociale economie, innovatie, economische overheidsinstrumenten en werk. In 2010 was zij ook effectief lid van de ad-hoc commissie hoger onderwijs.

Zij is lid van een aantal Vlaamse verenigingen o.a. Davidsfonds, VVB en VVA en van Natuurpunt.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 voerde zij de N-VA-lijst aan en werd die partij de grootste politieke formatie in Geel. Sinds 1 januari 2013 is zij burgemeester van Geel.

Tijdens haar lezing zal Vera Celis het hebben over haar politieke loopbaan en wat dit met een mens doet en over het voor- of nadeel een parlementair mandaat te combineren met het burgemeesterschap van een belangrijke en grote Kempische gemeente. 

De toegang tot deze lezing is gratis voor de leden van Campinia Academica. Niet-leden betalen een bijdrage van 8 €.